Custom Menu

Latest From Our Blog

Drumul modei trece prin România

Drumul modei trece prin România

 

Vin cu o propunere interesanta. Va aduceti aminte de verinsajul la care am participat in Armenia si ce va povesteam atunci despre acest proiect minunat? Ei bine, expozitia ajunge la noi in tara:

Joi, 7 iunie 2012, la ora 19.00, la Biblioteca Națională  a României (Bd. Unirii nr. 22, spaţiul expoziţional Corp Aula) va fi vernisată expoziţia „Drumul modei: dialog peste graniţe“, cuprinzând colecția realizată de zece creatori de modă europeni și armeni în cadrul proiectului paneuropean omonim.  România este prima dintre cele cinci ţări europene în care va fi prezentată colecţia proiectului. La vernisaj vor fi prezenți designerii Andra Cliţan (România), Aram Nikolyan (Armenia), curatorul Tony Charalambous (Marea Britanie), Arevik Saribekyan, director British Council Armenia, Tania Radu, vicepreședinte al Institutului Cultural Român. Expoziția poate fi vizitată în perioada 7-24 iunie 2012, zilnic, între orele 9.00 şi 19.00. Accesul este liber.

O alta veste buna pentru voi, cititorii blogului meu, tineri pasionati de fashion ca si mine, este ca a doua zi puteti participa la un master class, alaturi de profesionisti in domeniu. Cine isi doreste sa participe, trebuie doar sa se inscrie cu un mesaj aici pe blog.

Asadar vineri, 8 iunie 2012, de la ora 10.00, designerii vestimentari în devenire au ocazia să afle lucruri noi despre integrarea elementelor tradiționale în creațiile contemporane în cadrul unui master class cu participarea creatorilor de modă Andra Cliţan și Aram Nikolyan, a lect. univ. drd. Ioana Avram (Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti), coordonatorul activităţii de creației a celor doi designeri în timpul rezidenței din România (iulie 2011) și a curatorului Tony Charalambous. Aceasta invitatie vi se adreseaza si voua, cititorilor mei, deopotriva.

Creaţiile designerilor, incluzând elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia şi din ţările europene, au fost prezentate pentru prima dată în Armenia (Erevan şi alte trei regiuni, în perioada februarie-aprilie 2012), urmând ca până la sfârșitul anului 2012 colecția să fie itinerată în Germania (iulie), Danemarca (august), Marea Britanie (septembrie) și Cehia (octombrie). După itinerare, colecția va fi găzduită permanent de un muzeu de profil din Armenia.

Lansat în 2010, proiectul „Drumul modei: dialog peste graniţe“ a mijlocit colaborarea între creatori de modă din Europa și din Armenia. Designerii au constituit cinci echipe de creație: Aram Nikolyan (Armenia) – Andra Cliţan (România), Christine Avetisyan (Armenia) – Pavel Ivancic (Cehia), Lusine Kostanyan (Armenia) – Geannine Pollazzon (Marea Britanie), Gayane Soghomonyan (Armenia) – Melanie Freier (Germania), Ani Iskandaryan (Armenia) – Ida Gro Christiansen (Danemarca). În 2011 au fost organizate o serie de master classes şi un seminar internaţional în Armenia, iar creatorii au beneficiat de rezidenţe de lucru în Armenia şi în Europa, în urma cărora au conceput cele douăzeci de ţinute complete din colecţia proiectului.

 

 

Coordonat la nivel local de Institutul Cultural Român, proiectul este organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez şi ICR, în parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura (2007-2013)“.

26Comments
  • Alina/ 01.06.2012Reply

    Buna Dana!
    O companie mi-a propus sa vin cu un proiect pentru a o promova. Am un mic site de publicitate, dar vrea mai mult decat un simplu banner. Vrea ceva interactiv in care sa implicam oamenii din oras. Sa fie ceva activ. Imi poti da, te rog, cateva idei.
    care sa fie baza proiectului…nu sunt profesionista in domeniu.

    • d/ 01.06.2012Reply

      in ce domeniu activeaza compania? e important de stiut , altfel nu ai niciun punct/idee de plecare.
      oamenii se implica numai daca au ceva de castigat.

  • Patricia/ 01.06.2012Reply

    Buna Dana!
    As dori sa ma inscriu si eu la acest master class despre care vorbesti. ms mult de informatie!>:D<

  • Diana/ 01.06.2012Reply

    Buna, Dana

    Iti urmaresc blogul cu mult interes si imi placi din ce in ce mai mult 🙂
    La petrecerea Story erai imbracata impecabil…as vrea sa stiu de unde ai costumul acela alb?
    Multumesc frumos

    • Dana/ 01.06.2012Reply

      Multumesc frumos. Este un costum Zara, pe care il am de anul trecut.

  • Alina/ 01.06.2012Reply

    ok! este vorba de vel pitar. se plang de o concurenta neloiala din partea celor care nu lucreaza in conditiile legii si nu platesc aceleasi taxe, deci au preturi mai mici. eu locuiesc intr-un orasel de circa 15 000 de locuitori si numai aici se va desfasura proiectul, dupa ce va fi aprobat de ei.
    mersi!

    • Alina/ 01.06.2012Reply

      daca ai ceva la indemana cu care ma poti ajuta, poate vreun proiect asemanator etc. imi poti comunica pe adresa de mail de la acest mesaj. chiar mi-ar fi de ajutor. ms!

      • Dana/ 01.06.2012Reply

        Ma gandesc, dar sincer am prea putine informatii. Trebuie sa pornesti de la consumatori. Cui i se adreseaza acest produs? Cine il cumpara? Ce varste, ce ocupatii, ce valori au clientii, ce obiceiuri de viata? Si abia dupa te gandesti cum poti ajunge la ei.

  • Emanuel/ 01.06.2012Reply

    Vrem fotografii!

    https://emanuelmunteanu.wordpress.com (un blog, unde adevaratele talente sunt apreciate)

  • cezarina/ 01.06.2012Reply

    Buna Dana,

    Imi doresc sa particip la master class`ul de pe 8 iunie. Sa`mi spui daca trebuie sa`ti las mai multe date sau este de`ajuns doar numele. Multumesc frumos ! 🙂

  • marilena/ 01.06.2012Reply

    dragut eveniment!abia astept sa vad poze!https://msfashionstreet.blogspot.com/

  • Ava/ 01.06.2012Reply

    Buna Dana,

    As dori sa particip si eu la master class. Te rog sa imi spui ar mai trebui facut pentru asta.

  • d/ 02.06.2012Reply

    pt alina:
    daca e vorba de produse de panificatie, trebuie sa convingeti oamenii ca vel pitar e mai bun calitativ, chiar daca mai scump. stabiliti in fiecare zi din timpul saptamanii o ora in care sa dati painea gratis in acel interval de timp. in fiecare zi alta ora, ca oamenii sa fie luati prin surprindere . daca stiu dinainte ora vor sta la rand pt a primi gratis, ca asa e mentalitatea la noi. daca nu stiu ora dinainte si va fi ceva ad hoc, vor fi surprinsi sa ia o paine gratis. iar altii sa o plateasca , daca tot au venit la voi si nu au nimerit ora de paine. faceti niste fluturasi chiar cu acest slogan” ora de paine” sau ”ora de paine ,azi si maine ,doar la vel pitar ” .
    sau daca firma are puterea financiara necesara mergeti pe preturi mai mici decat cele existente deja, pt inceput.
    prea multe modalitati nu exista. sau daca este in oras un supermarket, sau chiar in propriul magazin, puteti amplasa acolo o masuta cu produsele vel pitar, cu doua hostesse imbracate in ceva ce poarta sigla vel pitar , care sa serveasca oamenilor pentru degustare din produsele lor.
    acum depinde si ce suma sunt dispusi sa aloce pentru campania de intrare pe piata.

    • Cora/ 02.06.2012Reply

      Sau la un produs cumparat, oferiti unul gratuit ;)) Asa mi s-a intamplat mie odata in mall, era ceva targ de patiserii si de pofta mi-am cumparat ceva de la una dintre ele si mi-au dat o paine pe gratis :))) Chiar am ramas placut surprinsa

    • Dana/ 02.06.2012Reply

      Eu zic ca pana la urma ajung sa se certe la coada: ” eu am ajuns la ora care trebuia si n-am primit…” sau se fac cozi in ploaie si oamenii asteapta cine stie cat timp pana le vine randul….in general campaniile de genul asta s-au terminat prost. Mie nu-mi prea vine sa cred ca vel pitar, care e recunoscut de superbrands si trusted brands ca cel mai tare brand de panificatie de la noi, face o campanie atat de mica si atat de putin calculata. Nu cred ca un brand ca ei asteapta acum solutii pe diverse bloguri. In fine, cred ca daca vrei sa faci produsul cunoscut sa mergi in anumite institutii : scoli, spitale (de la scoala copilul se va intoarce acasa si le va sune parintilor ca el vrea produsele nu stiu care, ca a auzit la scoala ca sunt bune si ca le-a primit gratis; iar la spital sa zicem, daca le oferi pacientilor produse proaspete de panificatie sa zicem ca vor asocia cumva brand-ul ca fiind de ajutor in momente grele…) Ideea e ca atunci cand oferi briosa sau painea sa ii livrezi subtil si un flyer de prezentare al brandului ( in care amintesti toate performantele lor) si eventual un alt formular in care omul daca isi doreste isi poate lasa adresa, de acasa sau cea de mail, unde va putea primi in continuare informatii la o anumita perioada de timp. Se numeste CRM si astfel in schimbul unei briose, brand-ul poate afla de la o adresa de contact, la varsta, ocupatie si chiar venitul cumparatorului. Date care il vor ajuta in stabilarea urmatoarelor campanii de fidelizare.

      • Alina/ 02.06.2012Reply

        nu stiu sigur care sunt problemele lor. ei zic si ca nu au parte de sprijin din partea autoritatilor locale, ma rog … ideea e ca au aparut acelasi fel de produse la jumatate de pret, la care au inceput sa se inghesuie comerciantii de cartier.
        pe langa asta au mai venit si cu o rulota proprie la care se formeaza cozi foarte mari.
        avem un sigur supermarket in oras care vine cu propriile produse.
        intr-adevar au spus ca au si ei niste idei, insa eu le-am pus la dispozitie site-ul meu ca modalitate de promovare, fiind unul cu cel mai mare numar de accesari din oras. persoana cu care am vorbit a zis sa incercam o colaborare si sa vin si eu cu idei pe care sa le punem in practica, insa ultimul cuvant il vor avea ei.
        eu nu am deloc experienta in domeniul acesta, dar as vrea sa continui…
        am cerut o parere in scop personal, pentru ca sfaturile sa ma ajute pe mine sa dezvolt ceva.
        multumesc frumos pentru raspunsuri! cred ca imi vor fi folositoare.

        • Dana/ 02.06.2012Reply

          Bafta la lucru atunci! 🙂

  • Cora/ 02.06.2012Reply

    Interesant mi-ar fi placut sa particip ;))

  • d/ 02.06.2012Reply

    tot pt alina:
    daca e vorba de vel pitar, mi-e greu sa cred ca ei nu au o strategie de marketing foarte bine implementata ,din care sa nu lipseasca un studiu de piata sau de satisfactie a clientului, in functie de cerintele actuale de desfacere ale pietei de panificatie. cand decid sa deschida un alt punct intr-un alt oras, eu cred ca nu o fac dupa ureche, asa la intamplare.
    si , in ultimul rand, daca tu nu reusesti sa faci ceva forte in acest sens, mai bine nu te implici.

    • Dana/ 02.06.2012Reply

      Sunt de acord cu tine. Exact la asta ma refeream.

      • d/ 02.06.2012Reply

        🙂

        • Alina/ 02.06.2012Reply

          mersi frumos atat pentru raspunsuri, cat si pentru atentionare! voi lua in calcul intreaga discutie 🙂

  • Zgubi/ 05.06.2012Reply

    Buna Dana,

    E prea tarziu sa ma inscriu si eu la masterclass?

    Multumesc,
    D.

    • Dana/ 05.06.2012Reply

      O sa vorbesc azi cu cei de la ICR si stabilim exact. Nu cred ca e prea tarziu, dar voi reveni.

  • avatar

    Vernisaj “Drumul modei: dialog peste granite” | Dana Rogoz/ 07.06.2012Reply

    […] multe despre expozitia “Drumul modei: dialog despre granite” puteti gasi aici si aici. In poze sunt alaturi de Andra Clitan, Aram Nikolyan si Tony Charalambous, cu care va […]

Leave a Comment