Custom Menu

Latest From Our Blog

Vernisaj in Armenia

Vernisaj in Armenia

Iata pozele de la vernisajul expozitiei din cadrul proiectului “Drumul modei: dialog peste granite”. Proiectul a inceput acum doi ani si au participat 5 designeri europeni (Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Germania si Romania – Andra Clitan) si 5 designeri armeni. S-au intalnit in Armenia, au facut echipe formate din 1 european si 1 armean si au incercat sa redea in creatiile lor cultura tarilor natale.

Ce are cultura noastra in comun cu cea armeana? Asta a fost doar una dintre intrebarile la care a trebuit sa raspunda perechea de desingeri Andra Clitan si Aram Nikolyan. Europenii au avut 10 zile rezidenta in Armenia, timp in care au incercat sa inteleaga cat mai bine aceasta cultura, vizitand cele mai importante muzee, biserici, dar si piete sau puncte foarte populare. Apoi a venit randul armenilor sa mearga in tarile cu care au intrat in “dialog”. Aram a venit la noi in tara anul trecut in vara si a ramas extrem de impresionat de zona Maramuresului.

In prima poza apar cele doua creatii ale Andrei Clitan. In urmatoarea poza cele ale lui Aram Nikolyan. Cele 4 creatii au in comun cultura armeana si cea romaneasca.

In a treia poza vedeti lucrarile designerului ceh Pavel Ivancic, iar in urmatoarea ale lui Kristine Avetisyan, designerul armean cu care acesta a facut pereche.

(creatia lui Melanie Eva Freier, Germania)

(Ida Gro Christiansen, Danemarca)

(creatia Andrei Clitan)

(perechea formata din Lusine Kostanyan – Armenia si Geannine Pollazon – UK)

(creatia lui Ani Iskandaryan, Armenia)

(detalii din creatiile lui Ida Gro Christiansen, Danemarca)

(creatiile lui Lusine Kostanyan, Armenia)

(impreuna cu Tudorita Soldanescu – ICR si Andra Clitan)

(creatiile lui Aram Nikolyan, Armenia)

(Ani Iskandaryan – Armenia, Ida Gro  Christiansen – Danemarca. Urmeaza o serie de poze de la un curs pe care desingerii l-au sustinut in fata studentilor de la universitarile de fashion din Armenia. Mai intai fiecare designer in parte a explicat care a fost traseul lui in acest proiect, care i-a fost sursa de inspiratie in lucrari. Apoi au format echipe de lucru, iar studentii cu ajutorul designerilor au creat crochiuri inspirate din lucrarile acestora).

(in stanga este Kristine Avetisyan, care a fascut pereche cu designerul ceh)

( Pavel Ivancic – Cehia si Geannine Pollazzon – UK)

(designerii alaturi de Tony Charalambous – British Council)

Mie tot acest proiect, derulat de EUNIC (European Union National Institutes for Culture) si coordonat local de ICR, mi s-a parut extrem de interesant. Si am avut placerea sa gasesc in Armenia o familie unita dupa cei doi ani de dialog. Si nu ma refer doar la relatia minunata creata intre artisti (care fireste ca au avut privilegiul sa se imbogateasca cultural), ci si intre acestia si familiile lor.  Spre exemplu la vernisaj a venit si familia numeroasa a lui Ani Iskandaryan, care a strans-o tare in brate pe Ida Gro Christiansen, designerul din Danemarca, in semn de ramas bun. In plus Ida a promis ca se va intoarce  in vacanta de vara in Armenia, in noua ei familie. Si asta e doar un exemplu.

E un lucru stiut ca moda vorbeste despre cultura unui popor, despre istoria lui, despre aspiratiile lui. Cand 20 de designeri din tari diferite se intalnesc sa vorbeasca fiecare pe limba modei lui, rezultatul este unul extrem de interesant si profund. De precizat este faptul ca aceasta expozitie va porni intr-un turneu prin Europa, va ajunge in toate tarile participante, respectiv in vara in Romania. Si apoi se va intoarce in Armenia unde va fi gazduita permanent de muzeul orasului Erevan.

 

29Comments
  • radu/ 09.02.2012Reply

    e interesant faptul ca isi pastreaza din portul lor, adica aduc ceva nou, dar pastreaza isi pastreaza portul national, il folosesc ca pe un ingredient special in cadrul tinutelor.
    https://rbpnet.ro/tricotaje-pentru-cestile-de-ceai/

  • Petra/ 09.02.2012Reply

    Super interesant voi citi cu calm acest super post diseară deoarece merită toata atenţia 🙂 între timp fetelor dacă doriţi să comadati de pe Asos pentru o reducere de 20% introduceţi codul : LOVEDRESSES aşa ca de Valentine’s Day 🙂

    • Dana/ 09.02.2012Reply

      Of, damn! De cand e oferta, de azi? Eu aseara am comandat, fara sa introduc niciun cod….:(

      • Petra/ 09.02.2012Reply

        Oooo îmi pare aşa de rau, astăzi am aflat …. Dana asta pt noi fetele înseamnă o scuză minunată pt o nouă comandă 🙂

        • Petra/ 09.02.2012Reply

          Mai am ceva informaţii pe site-ul Romwe pt reducere de 20% introduceţi cod: V-day20% şi pe site-ul New Look, cod VAL15EM primiţi un discount de 15%, doar astăzi. 🙂

          • ALY/ 09.02.2012

            Buna, fetelor,

            as dori sa va intreb, daca comandati de pe aceste site-uri gen asos, topshop etc si sunt din alte tari, am vazut undeva o sectiune de taxe vamale, puteti sa imi spuneti daca se aplica si la noi sau platesti doar cat scrie acolo costul de expediere si atat? Multumesc anticipat de info.
            Sa aveti zilele cat mai insorite si mai calduroase.

          • Dana/ 10.02.2012

            Pai daca vin din State platesti si TVA, cand ridici coletul de la posta. Daca vin din Europa platesti exact suma pe care ti-o scriu acolo – colet plus shipping, si nu mai platesti nimic la posta cand ridici coletul sau cand iti ajunge acasa. Asta e regula generala. Asa functioneaza la Asos si la Topshop, platesti doar ce iti arata in check out. Dar alte site-uri au o politica de taxe mai speciala si s-ar putea sa mai platesti ceva diferinte.

      • Simi/ 09.02.2012Reply

        Nu te necaji..eu am comandat acum si am introdus codul si nu a fost acceptat….depinde cred de ce produs comanzi.

        • Petra/ 09.02.2012Reply

          Aşa este Simi este valabil doar pt rochii 🙁

          • Dana/ 10.02.2012

            Pai eu mi-am luat rochii! Doar ca erau deja reduse si cred ca nici la mine nu s-ar mai fi aplicat reducerea in plus.

          • Monica/ 10.02.2012

            eu am comandat de pe asos prin ianuarie si din pacate pachetul nu a ajuns nici pana azi. cei de la oficiul postal de care apartin ridica din umeri si eu am crezut ca am ramas cu buza umflata: no money, no package. Dar cei de la asos au fost super si au expediat din nou produsul cu express delivery.
            in ceea ce priveste posta romana: am citit multe comentarii pe net vis-a-vis de pachete care se stie ca sunt preplatite si care dispar in mod miraculos, mai ales daca nu au tracking number.

          • ALY/ 10.02.2012

            Multumesc mult Dana de raspunsul pentru taxe si livrare.Sa aveti un weekend minunat.

  • Adelina/ 09.02.2012Reply

    Imi plac mult creatiile lui Aram Nikolyan, dar si cele ale Andrei sunt deosebite.

    Acest vernisaj ma face sa realize cat de multe lucruri frumoase poate crea omul atunci cand isi largeste orizonturile. Daca aceasta miscare nu ar fi fost multi-culturala si fiecare ar fi venit cu o idee din tara sa sunt sigura ca rezultatele nu ar fi fost la fel de deosebite, dar cand doua culturi se impletesc, iese ceva mai bun, mai frumos si uite cat de inovativ!

  • jullya/ 09.02.2012Reply

    Cat de originale sunt! Foarte frumoase!

  • cristina/ 09.02.2012Reply

    imi doresc in secret paltonul realizat de nikolyan din a doua poza 8-> insa sunt foarte frumoase creatiile tuturor.
    ps: eu de fiecare data cand comand ceva de pe net dau search pe google sa vad daca au vreo reducere si de cele mai multe ori gasesc fie free shipping sau macar 20% off. (eu dau search ‘numele firmei coupon code’)

  • Madi/ 09.02.2012Reply

    nu ti-am spus ce am patit cu primul meu colet de la asos. s-o iau pe rand: in decembrie anul trecut mi-am facut o comanda de la ei si apoi te-am intrebat pe tine daca trebuie sa vina vreun curier sau vine la posta si mi-ai spus sa astept o hartiuta care ma anunta sa ma duc la posta dupa el( am primit mereu instiintari la orice alte colete din tara sa ma duc dupa ele la posta ).bun…si acest colet de la asos trebuia sa-mi vina pe 26-30 decembrie 2011 sau dupa 1 ianuarie 2012.
    m-am uitat in fiecare zi la cutia postala si nu aparea acea hartiuta. am sunat si la posta si nimic. pe 28 am plecat la munte cu familia si nimeni nu a fost acasa in acea perioada pana pe vreo 3 ian.
    pe 3 ianuarie seara a sunat vecinul la usa sa ma anunte ca a gasit coletul meu cazut din cutia postala pe 28 dec.
    m-am mirat foarte tare: adica…daca nu era luat de catre un om de incredere…ce se intampla?
    am intrebat apoi la posta si nu mi s-a dat niciun raspuns. eu acum as vrea sa imi fac iar comanda la ei, dar mi-e frica ca nu cumva sa se repeta faza, iar de data aceasta sa nu mai fie vecinul…multumesc!

    • Dana/ 10.02.2012Reply

      Hmmm….ciudat. Adevarul e ca parca acum imi aduc si eu aminte ca mi s-a intamplat si sa-mi vina direct coletul acasa si sa-l eridic de la posta. Voi fi foarte atenta de data asta si iti voi spune exact cum au stat lucrurile. In orice caz, am vazut ca au un tracking number si poti sa verifici cam pe unde a ajuns coletul.

    • Cristina/ 10.02.2012Reply

      exact asa mi s-a intamplat si mie cu un pachet… a fost lasat la vecini..din motive care imi scapa tinand cont ca scria clar si numele si numarul ap…plus ca era un pachet mare deci nu putea fi bagat prin patratelul ala mic din usa pentru scrisori…acum am facut o noua comanda…sper sa ajunga de data asta la posta, sa ramana acolo si sa il ridic eu decat sa ma plimb prin vecini :))

      • Mona/ 10.02.2012Reply

        eu nu am comandat niciodata de la ei, dar pe alte site-uri poti sa lasi la sfarsit la check out un mesaj, poate acolo poti scrie “to be picked up from the post etc”

    • Adelina/ 10.02.2012Reply

      Chestia asta depinde strict de curier, Asos nu au nici o implicare. Eu am ridicat coletul de la posta dupa ce am primit inainte instiintare in posta.

    • Alexandra/ 10.02.2012Reply

      eu patit sa fac comanda in luna noiembrie la o haina si sa treaca ff mult timp de cand mi-au zis ei ca o sa ajunga, si le-am dat mail cum ca nu am primit coletul, in fine m-au pus sa astept inca doua sapt. si tot nu a ajuns coletul ca apoi sa le scriu mail si ei sa zica ca a fost vina lor si sa-mi trimita inca o data haina dar de data aceasta prin curierat rapid si am primit coletul acasa prin DPD. Am uitat sa zic ca eu comanda am facut-o cu free shipping, deci cred ca cel mai bine cand faci comanda pe asos sa faci cu plata transportului.
      Si altadata cand am facut comanda pe Asos mi-a venit o hartiuta in cutia postala si m-am dus sa-mi ridic coletul de la posta.

  • Gabita Bv/ 09.02.2012Reply

    Foarte interesante creatiile tuturor!… N-am putut sa nu remarc coafura tipei din Danemarca: wow!…. Neobisnuit – pentru mine cel putin!…

  • alina/ 10.02.2012Reply

    Buna!
    Vad ca iti place “retro-ul” (da, stiu, nu e cea mai fericita exprimare, dar o luai pe scurtatura). Ai vizitat vreodata http://www.breslo.ro? Eu ador creatiile artistei cristinamaslina, in special, dar mai sunt si altele fff frumoase. Si avantajul este ca sunt unicat, e ca si cum ar fi facute pe comanda, special pentru tine. Daca ai timp sa intri acolo, da-mi de stire, te rog. Spune-mi ce parere ai!
    Te pup si te felicit inca o data pentru k ai curajul – si gustul – de a fi abordat un stil propriu in care sa impletesti noul cu vechiul din toate punctele de vedere, ramanand, insa, tanara si … moderna!

    • Dana/ 10.02.2012Reply

      Nu stiam de breslo.ro, dar seamana foarte tare cu etsy.ro si asta e un lucru tare bun! Multumesc de recomandare, o sa-l cercetez pe indelete 🙂

  • moldiva/ 10.02.2012Reply

    o colectie extraordinara, place mult paltonul de culoare brown am impresia ca arati ca o regina cind il ai pe tine si apoi rochia care sta linga el cu umeri mari. Reusesti sa ne surprinzi cu poze cit mai originale de fiece data Dana. Multumesc. Pup

  • Cora/ 10.02.2012Reply

    Foarte frumoase pozele…interesanta colectie si ideea in sine a proiectului foarte interesanta 😀 Pt mine ar fi o placere sa pot cunoaste astfel de oameni si cred ca si pt tine a fost ;))

  • Emanuel I./ 15.02.2012Reply

    Doamne, sunt intr-adevar divine.
    Cat talent!
    Felicitari tuturor si multumim ca ne-ai impartasit si noua experienta.
    🙂

  • avatar

    Drumul modei trece prin România | Dana Rogoz/ 01.06.2012Reply

    […] cu o propunere interesanta. Va aduceti aminte de verinsajul la care am participat in Armenia si ce va povesteam atunci despre acest proiect minunat? Ei bine, […]

  • avatar

    Vernisaj “Drumul modei: dialog peste granite” | Dana Rogoz/ 07.06.2012Reply

    […] multe despre expozitia “Drumul modei: dialog despre granite” puteti gasi aici si aici. In poze sunt alaturi de Andra Clitan, Aram Nikolyan si Tony Charalambous, cu care va puteti […]

Leave a Comment