Pont pentru femeile insarcinate
Acum cateva zile m-am intalnit intamplator cu o cunostinta mai veche, care lucreaza de foarte multa vreme la o asociatie pentru mame, avand astfel contact cu multe femei insarcinate. Din primul moment in care m-a vazut a tinut sa ma felicite pentru videoul postat pe Instagram, in care vorbesc despre problemele legate de tranzitul intestinal in perioada sarcinii. “E un subiect foarte sensibil, inteleg, multa lume se fereste sa vorbeasca public despre asta, dar noi stim cate femei se plang de astfel de probleme. Am si distribuit videoul tau!”. M-a bucurat sincer acest feedback, asa ca m-am gandit ca ar fi util sa reiau acest subiect si pe blog, dezbatandu-l si cautand cele mai bune solutii impreuna.
In perioada sarcinii, din cauza schimbarilor hormonale, lipsei activitatii fizice si alte cauze, multe femei se plang de constipatie si probleme legate de tranzitul intestinal. Desigur, pare o problema minora pe langa altele. Stiu cum gandesc eu. Mintea imi sta numai le bebelina, sa fie ea sanatoasa, sa nu apara nicio problema cu ea, iar orice alt disconfort legat de sarcina trece pe planul …. 15. Spre norocul meu am avut o sarcina usoara pana acum, fara greturi in primul trimestru, care – iata – mi-a permis sa fiu foarte activa pana acum.
Dar asta nu inseamna ca nu am cerut medicului ajutor atunci cand am avut nevoie. Si intr-un astfel de moment, pentru probleme ce tin de tranzitul intestinal, mi s-a recomandat OptiFibre. Asa cum povesteam si in video, cunosc foarte bine produsul, pentru ca il consuma si Vlad. Dar recunosc ca nu stiam ca il pot folosi si femeile insarcinate. Asa ca dau mai departe aceasta informatie, avand marea rugaminte sa va intrebati medicul care va urmareste sarcina daca si in ce conditii puteti incepe administrarea lui.
Trebuie sa stiti ca este un produs ce contine doar fibre, 100% din plante, care ajuta la miscarile intestinale – constipatii ocazionale sau constipatie cronica, dar si la balonare, gaze, dureri abdominale etc.
Contine doar 100% fibre de origine vegetala, solubile in apa. Nu schimba gustul apei si nu este vascoasa ori gelatinoasa. Nu are gluten, zahar, fructoza sau alte substante adaugate. In plus, are efect prebiotic care stimulează producerea de bacterii sănătoase. Dupa trei zile de administrare incep sa se simta efectele, doza putand sa creasca progresiv, in functie de necesitatile fiecaruia.
Revenind la discutia pe care am avut-o cu reprezentata asociatiei pentru mame, imi dau seama cate simptome ascundem sau minimalizam din rusine. Suna ciudat, pentru ca atunci cand vine vorba de sanatatea noastra nu ar trebui sa existe subiecte tabu. Apropo: 1 din 4 femei au probleme cu tranzitul intestinal la nivel global! Si sunt convinsa ca foarte multe dintre acestea au testat pana acum o multime de produse, in speranta ca vor gasi o solutie salvatoare. Problema e ca pe timpul sarcinii nici nu iti permiti sa faci “experimente”, nici nu ai voie sa consumi anumite produse, asa ca astfel de probleme devin mai greu de rezolvat.
Drept urmare, nu uitati ce v-am rugat mai sus, si anume sa va intrebati medicul despre OptiFibre, daca il considerati potrivit situatiei voastre, inainte de a incepe un tratament. Avand medici in familie si un deosebit respect pentru aceasta profesie, evit recomandarile de pe forumuri sau bloguri care nu sunt acoperite si de acest indemn: “Inainte de orice, intreaba medicul!”
Daca l-ati testat deja, va invit sa lasati un feedback la comentarii.
Sau poate aveti si alte recomandari pentru femeile insarcinate care se confrunta cu probleme legate de tranzitul intenstinal. Va rog, fara rusine! 😉
In poze port: pulover Ami Amalia, fusta DVF.
Acest articol a fost realizat cu sprijinul OptiFibre. Va multumesc ca sustineti brandurile care sustin acest blog.