Custom Menu

Latest From Our Blog

Cu (auto)rulota

Cu (auto)rulota

Important e unde campam peste noapte. Trebuie să găsim locul perfect in care sa luam a doua zi micul dejun. Sa fie undeva langa un rau, sa fie pe plaja, la marginea pădurii, lângă o mănăstire, un castel, la inaltime – ca sa se vada tot orașul, într-o vie, între capite de fan… in toate aceste locuri am campat in ultimii 7 ani, de cand suntem rulotisti.

Iar cand intr-un final alegi locul in care vrei sa dormi peste noapte, e important si in ce pozitie așezi rulota, ca priveliștea pe care o vezi la trezire, pe geamul de langa pat, dar si privelistea de pe geamul de unde urmeaza sa iei micul dejun sa fie cele mai frumoase.

Iar de dimineata, micul dejun trebuie sa fie bogat si frumos așezat pe masa dinăuntru sau de afara – daca vremea permite. Nici nu conteaza daca atunci cand esti acasa tu nu obișnuiești sa manânci dimineata. Cand esti plecat cu rulota prin lume, micul dejun nu poate lipsi. E parte din ritual.

La fel cum seara, servesti cu partenerul un pahar de vin, din cel cumparat din calatorie ori din cel preferat, luat de acasă, si tinut intr-un anumit dulapior de deasupra frigiderului, în care mai ai si sarea, piperul, uleiul de măsline și cerealele pentru copil.

Si pentru ca ochiurile de la aragaz nu pot ramane nefolosite, cureti repede niste cartofi si distrugi orice dieta cu un bol de cartofi prajiti la 12 noaptea.

Iar vecinii din camping vor sa iti vada rulota, asa cum si tu vrei sa o vezi pe a lor. Asa ca ii inviti la tine “acasa”, le arăți baia, chiuveta, frigiderul, si alte dotări cu care te mândrești. Iar ei iti vor arăta cum au decorat-o pe a lor si ce suveniruri au cumpărat din târgul de duminică. A doua zi, beti cafea impreuna, unind mesele de camping.

Si apoi pleci iar la drum, fără să știi unde vei dormi si nici cand te vei intoarce acasa, la “Casa de pe pamant” – cum o  numeste copilul, ca sa nu se creeze confuzii.

Călătoria cu rulota sau autorulota nu e potrivita oricui. Necesită un anumit tip de organizare, datul cu matura in fiecare zi, spalatul vaselor, o selectie atenta de acasa a hainelor, farfuriilor si cratitelor… oho, lista e lunga. Dar si daca te prinde virusul asta, treci peste toate minusurile de confort, si devii cu adevarat pasionat, asa cum suntem noi. Pentru ca sentimentul de libertate pe care călătoria cu o (auto)rulota ti-l ofera nu se compara cu nimic.

Dacă vreți să încercați aceasta experienta, va sfătuiesc să închiriati pe rând mai multe modele, pana vedeți care vi se potriveste cel mai bine. Si sa iesiti vara asta pana in Bulgaria, unde sunt facute si aceste poze, caci au mumte campinguri dar si spatii ideale de off-camping. Cine stie, s-ar putea sa ne întâlnim si sa mâncăm cartofi prăjiți impreuna.

 

8Comments
  • Liliana/ 16.06.2019Reply

    Unde mai exact in Bulgaria sunt pozele facute? E superb peisajul, poate dam si noi o fuga cu copiii in vara asta. ?

    • Dana/ 17.06.2019Reply

      Pozele sunt facute in mare parte in Krapetz. E superba zona!

  • Ileana/ 16.06.2019Reply

    Cap Kaliakra?

  • Andreea/ 17.06.2019Reply

    Aceeasi intrebare si la mine…unde in Bulgaria? Si ce campinguri recomanzi, daca ati stat si in camping…

  • Masha/ 17.06.2019Reply

    Unde sunt facute pozele? Arata superb, pare a fi o zona linistita si plina de vegetatie. 🙂

    http://www.masha.ro

  • Soulseeker/ 20.06.2019Reply

    Superb! 🙂

  • Cris/ 09.07.2019Reply

    Superbe imaginile! Nu m-as fi gandit ca sunt facute in Bulgaria.

  • Ovidiu/ 05.10.2019Reply

    Da,marea parte a ieșirilor in natura pe lângă aventura traita te fac sa ramai cu cele mai frumoase amintiri!
    Mulțumim pentru prezentarea făcută !
    Va doresc cat mai multe ieșiri reușite!

Leave a Comment