As fi inventat caruciorul cu o roata patrata…
In jurul meu, mame de bebelusi, mame cu cearcane adanci, ma intreaba disperate despre cum reuseam sa il adorm pe Vlad cand era mic. De fiecare data imi aduc aminte razand de 2 tehnici de mare efect in cazul nostru. Una dintre ele mai ca mi-ar fi putut aduce un brevet de inventator.
Am iesit prima oara din tara cu Vlad cand avea 8 saptamani. La Praga. Vreo 3 nopti, scurt. Radu si cu mine eram super stresati de cum ne vom descurca. Il alaptam la cerere, nu avea mese regulate, nu dormea bine noaptea… tot tacamul. Doar ca in acea prima calatorie in 3 s-a ivit ceva absolut magic, complet surprinzator, care l-a adormit pe Vlad cel mic aproape instant, si chiar pentru mai multe ore legate, ceea ce acasa – desigur – nu aveam norocul sa se intample: piatra cubica. Cum treceam cu carutul pe piatra cubica, cum il lua somnul. Si cat timp il plimbam asa, zgaltaindu-l pe drumul pietruit, nici nu se trezea. Va dati seama ca unii cautau obiectivele turistice, iar noi ajunsesem sa cautam in mod special strazi cu piatra cubica!
Faza e ca functiona atat de bine, incat odata intorsi acasa, ca sa ii maresc pauzele dintre mesele de supt, il scoteam la plimbare daca nu pe drumuri cu piatra cubica (mai putine pe la noi prin Bucuresti), macar pe unele mai prost asfaltate – caci efectul era acelasi. Iar daca voiam sa il adorm in casa, il puneam in landou (aveam unul special pentru interior) si sub una dintre roti asezam un papuc. Si treceam cu caruciorul peste papucul ala, cand in fata, cand in spate, ca sa il zgaltaie putin si sa il adoarma. Acelasi efect ar fi avut si un carucior cu una dintre cele 4 roti patrata! Ma gandeam ca ar putea sa iti vanda una detasabila si sa o schimbi doar cand ai nevoie. Puteam sa am brevet pe gentile mele cu fete detasabile si cred ca as fi putut sa am unul si pe caruciorul cu roata patrata detasabila.
Dar va dati seama cam cat de mare era disperarea noastra de parinti nedormiti, incat ajunsesem sa dezvoltam tehnici precum cea de a trece cu carutul peste un papuc (pe care il bagam uneori sub cate un covor, ca sa fie mai lina zgaltaitura)?!?!
La fel si tehnica de a “resuscita” salteaua patului. Il adormeam in brate. Problema era ca atunci cand voiam sa il las in pat, se trezea. Incalzeam salteaua inainte – degeaba. Nu ii convenea ca miscarile de leganat se opresc brusc. Asa ca il asezam in patul lui imediat cum adormea leganat si continuam sa fac o miscare foarte asemanatoare cu manevra de resuscitare in salteaua patului, undeva langa picioarele lui, ca miscarea sa mai continue un pic. O reduceam treptat, nu brusc, pana cand stiam ca mi-a iesit si ca nu se va mai trezi. Macar 20 de minute….
Asadar, mame de bebelusi, va inteleg perfect. Dar trece etapa asta fantastic de repede si ajungi chiar sa te gandesti la ea cu…. dor.
Voi ce tehnici unice ati dezvoltat de dragul copiilor? Legate de somn, de masa, de orice…
In poze port: haina American Retro, pulover Uniqlo, pantaloni Uterque, platforme & Other Stories.
Bianca/ 24.02.2019
Noi inca cautam o tehnica buna ? alterneaza perioade de: leganat in brate, masaj pe spate, leganat pe picioare, gadilat pe burtica. Dar dupa 2 ore se trezeste sì o luam din nou de la capat. Cam asa de 2 ani si jumatate ??♀️
Cristina/ 24.02.2019
Noi avem patut cu leagan inclus, transformabil in pat de copil mai tarziu. Ne a scos din multe belele. Ideea e ca are 20 luni si inca ii place sa adoarma asa..nu reusim sa l dezvatam
Ilinca/ 25.02.2019
La noi a functionat in prima luna mersul cu masina,doar asa doarmea. Ne plimbam cu sotul toata ziua ??? acum la aproape 8 luni adoarme leganat si canta mami “Un elefenat se legana” si muuuuuulte alte cantecele! Insa cand se face transferul in pat e musai sa ma asez langa el si sa ma tina de mana. Seara in schimb e mai usor ? adoarme cu muzica (Musica para hacer dormir bebes profundamente). Legat de masa avem o tehnica: ne uitam la Gummy bear si doar asa mancam sau avand o multime de jucarii pe masuta. Dar cum ai precizat si tu,ne va fi dor de aceste perioade.
Oana/ 25.02.2019
Si noi am trecut prin asta. Doar ca in loc de papuc foloseam cabluri sau garnituri de la geamuri. Tin minte ca odata venise buni la noi in vizita si incepand sa faca curat a vrut sa arunce garniturile proaspat schimbate de la geamuri. M-am dus intr-un suflet sa-i spun sa nu se atinga de ele ca e vai si amar de noi.
Deci da. Asta cu zgaltaiala a mers si la noi mai ales in perioada de glorie a colicilor, de la 3 saptamani la 4 luni. Apoi am trecut la tehnica leganarea in scoica pe podea. Imi aduc aminte cu drag de acea perioada dar atunci nu mi se mai parea asa amuzant.
iulia/ 25.02.2019
Buna Dana,
ai putea pune te rog linkul din online shop al pantalonilor? I-am cautat in online shop-ul uterque si nu i-am gasit. Mersi 🙂
Catalina/ 28.02.2019
Frumos outfit 😀
kat/ 01.03.2019
Sincer mi se pare absurda tehnica asta cu salteaua, bine probabil ca existei metode mai absurde de dormit copilu da eu nu am auzit inca. Si zgaltaiala nu cred ca ii placea in mod deosebit ci doar ii era mai greu sa planga, daca cineva te zgaltaieste cum sa plangi, te sperii si adormi.
Medelin/ 23.03.2019
Subscriu ce spune kat. Nici eu nu sunt de acord.
In schimb recomand rochiile de seara de pe medelin.ro
Pe langa Rochii de seara, gasiti si rochii elegante sau rochii de ocazie.
https://medelin.ro
Carla31/ 03.04.2019
Cat a durat perioada asta pt voi? Eu sunt momentan la leganatul in brate si nu stiu cat mai rezist… da-mi o speranta…