Nu ai trait pana cand nu ai facut ceva pentru o persoana care niciodata nu te va putea rasplati. John Bunyan, preot baptist.
Habitat for Humanity- Implica-te in Big Build 2016!
Imi place casa mea, am investit mult timp si mult suflet in refacerea ei si decorarea fiecarui coltisor cu atentie, astfel incat sa fie exact asa cum imi place. Pot sa inteleg cum este sa cresti insa intr-o casa aglomerata- noi eram 3 frati- si pot sa inteleg nevoia de intimitate si de spatiu. Sigur ca ma consider norocoasa nu doar pentru un loc care imi aduce liniste si confort, ci si pentru ca am o familie draga alaturi de care pot imparti acest spatiu. Insa sunt situatii si familii a caror viata este mai grea- iar organizatia Habitat for Humanity crede ca orice persoana are dreptul la o casa curata, simpla si accesibila in care sa traiasca. Sprijin si eu campania lor de a strange donatii si voluntari din dorinta sincera de a da mai departe putin din norocul meu. Acesta nu este un post sponsorizat, fiind multe campanii umanitare pe care le sprijin pentru ca simt ca alaturi de voi putem sa facem o schimbare.
Big Build 2016 este una dintre initiativele cele mai impresionante ale Habitat for Humanity: desfasurata in Bacau, in cartierul Izvoarele, actiunea presupune ridicarea a 36 de case si reconditionare altor 4. Incepand din 3 octombrie peste 2000 de voluntari din Romania si strainatate vor lucra la construirea acestor locuinte intr-unul dintre cele mai mari eforturi de acest fel din tara. Familiile beneficiare, ale caror poveste o puteti vedea mai jos, sunt si ele implicate in constructia caselor de care se vor bucura mai departe, iar constructia dureaza doar 5 zile! Pe data de 3 octombrie incepe proiectul- moment in care fundatia este deja pregatita- iar in 5 zile familiile isi vor primi deja casele. Un efort foarte mare facut de toti voluntarii pentru ca vietile unor oameni sa capete o cu totul alta turnura arata cat de mult conteaza ajutorul pe care il putem acorda celor mai putin norocosi ca noi.
Proiectul mai are insa nevoie de voluntari, oameni entuziasmati si dornici sa ofere mai departe bucurie si siguranta. Proiectul mai are inca nevoie de voluntari pe santier, iar inscrierea se face online pe www.habitat.ro/bigbuild. Nu e nevoie sa mergi in toate zilele, nu este nevoie de experienta, pentru ca vei fi mereu ghidat si supervizat de niste constructori profesionisti ci este nevoie de dorinta de a te implica 100% in ceva care va schimba vietile unor familii. Iar pentru cei care nu pot participa, este nevoie in continuare de donatii in bani cu ajutorul carora se cumpara materiale de constructie. Donatiile si cererile de voluntariat sunt deschise pana pe 15 septembrie si va incurajez sa dati o mana de ajutor celor care au mai putin si sa-i ajutati sa isi schimbe cursul vietilor.
Sustin si eu campania lor si va incurajez sa donati orice suma puteti pentru aceste familii. Uneori putinul tau este prea-plinul altuia si fiecare banut conteaza.
Mai jos sunt povestile a 3 dintre cele 40 de familii care se vor bucura de o casa.
Toonie/ 12.09.2016
Buna! Ce chestie, Dana! Eu am crescut in acel cartier, mama inca locuieste acolo si una dintre surorile mele citea despre proiectul asta zilele trecute spunand ca si-ar dori sa ajute si ea, dar nu stia cum sau daca e nevoie de experienta.
Si apoi a venit postarea ta;)
Multumesc mult!
Dana/ 13.09.2016
Ce ma bucur sa aud asta! Bravo!
SORINA/ 13.09.2016
M-a coplesit acest post…este atat de trist sa vezi cum sufera cel de langa tine…cum acesti oameni isi doresc asa basic, asa putin , asa normal, asa nimic deosebit. Doresc doar o viata normal intr-un camin …
Ma doare sufletul…
O sa intru pe pagina/site ul lor sa aflu cum se pot ajuta acesti oameni.
Sunt fara cuvinte…ma doare, mai ales cand vad copii, aceste suflete pure cu fete atat de triste…
Adnana/ 14.09.2016
Numai cand citesc asemena minuni, ca nu le pot numi in public ‘aberatii’, ma intreb cat de spalati pe creier am ajuns? In loc sa militam pentru un venit indestulator pentru fiecare, noi ne ascundem sub masca donatiilor. Am facut si eu donatii pana acum cinci ani. Atunci am fost la o intalnire cu persoane de mai multe nationalitati care sustineau munca si rasplata corecta a muncii prestate. Tot ei sustineau ca o natiune nu va evolua din donatii ci numai din plata corecta a salariilor. De ce in Romania se promoveaza inca salariul minim pe economie pentru necalificati? De ce sunt lasati privatii sa isi bata joc de salariile si de angajatii lor? De ce doar la stat sunt ierarhii de salarizare? Unde e incluziunea sociala activa ce pleaca de la venitul incasat? Vreti o casa entru fiecare, datii ocazia sa si-o poata cumpara!