Custom Menu

Latest From Our Blog

Ce se intampla, doctore?

Ce se intampla, doctore?

CSIDaugust

 

Una dintre cele mai dragi coperti pe care le-am facut vreodata, evident de ce. Este coperta numarului de august, iar pozele din interior sunt minunate. Multumesc mult echipei pentru atentia deosebita cu care au organizat aceasta sedinta foto, cu totul speciala, avand in vedere ca in fata aparatului a fost si un bebe zambaret de doar cateva luni.

Cum s-a desfasurat sedinta foto pe scurt? Pai in stanga aparatului foto (manuit cu talent de Adi Stoicoviciu), o asistenta super draguta a Danei Argesan (care a semnat make up – ul meu) se chinuia sa faca zgomote care de care mai amuzante, folosind tot arsenalul de jucarii adus de mine in geanta pregatita pentru sedinta foto cu o seara inainte. Niciodata nu ma pregatesc la fel de mult pentru o sedinta foto, ca atunci cand sunt insotita de Vlad. Trebuie sa iau multe schimburi, jucarii, scutece, servetele etc…de parca as pleca intr-o mini vacanta cu el.

Asadar, pe cat de ciudate erau zgomotele ce le scoteau cei prezenti la shooting, pe atat de amuzat se arata Vlad. Sigur, nu a tinut o vesnicie schema. Intr-un final copilul s-a aratat plictisit de jocul acesta si a preferat sa traga un pui de somn. Asa ca, am dat stop la pozare si am culcat bebelusul. Nu mai vorbim de micile pauze de mese, caci inca il alaptez exclusiv la san pe Vlad. De aceea zic ca echipa trebuie sa aiba rabdare si sa fie cat se poate de intelegatoare in astfel de situatii, ca sedinta foto sa fie una relaxanta si placuta pentru toata lumea.

Oricum, pot sa ma laud ca am primit un compliment tare frumos: am fost declarata “Cea mai relaxata mamica” de catre echipa. Sper sa nu imi pierd acest echilibru nici mai tarziu in evolutia lui Vlad.

Si s-a mai intamplat un lucru amuzant. In mod normal, la orice shooting in costum de baie nu eram tocmai relaxata… (asta ca sa nu intru in detalii privind stresul pe care il poate aduce o astfel de aparitie si privirile critice in oglinda in seara de dinaintea pozarii). Doar ca de data aceasta, nu m-am mai gandit o clipa la mine (la cum arat, cum imi vine nu stiu ce costum bla bla). Ma gandeam numai daca bebe e ok, daca rade ori ba, daca mai are chef sau daca si-a piedut rabdarea. Atentia, gandurile mele fiind canalizate pe el, au disparut complet acele griji legate de mine, iar asta a fost un mare castig.

Dar mai multe detalii despre acest numar al revistei gasiti aici. Eu o sa revin cu cateva poze care nu au aparut in revista cat de curand. Acum sunt cu Vlad in brate adormit, asa ca nici sa scriu la laptop nu mi-e tocmai usor. Dar trec pe lista cu Must-uri si aceasta postare.

34Comments
  • Mihaela O/ 08.08.2014Reply

    Foarte frumos!

  • Manuella/ 08.08.2014Reply

    Frumoasă copertă! Tonici amândoi, ca o zi de vacanţă la mare!

    Dana, Vlad are 5 luni. Nu ai început deloc diversificarea?

    • Rodica Stefanescu/ 08.08.2014Reply

      OMS recomandă alăptarea exclusivă măcar până la 6 luni. Deci mai are timp până începe diversificarea. Plus că nu numai vârsta e un factor, ci şi comportamentul lui.Dacă este curios la ce mănâncă mami şi tati, dacă stă singur în funduleţ, dacă e obișnuit cu lingurița sau un biberon pentru sucuri de fructe şi legume… Şi dacă e şi mami pregătită. Diversificarea se face în fiecare zi, pentru rezultate optime.

      • Dana/ 08.08.2014Reply

        Urmeaza sa am o intalnire cu pediatra cat de curand sa vedem cum facem pasul catre diversificare, tocmai pentru ca ne apropiem de 6 luni. Oricum nu voi renunta la alaptat prea curand. Vedem noi 🙂

        • rodica/ 08.08.2014Reply

          f bine ca pastrezi sa alaptezi dar si diversificarea nu trebuie intarziata – dupa 6 luni trebuie sa aiba o masa cu fainos, o masa cu fructe si o masa cu legume

          • Dana/ 08.08.2014

            Da, stiu, tocmai de aceea ma voi vedea cat de curand cu medicul pediatru sa planifucam urmatorii pasi, caci Vlad a crescut mare.

        • Soni/ 08.08.2014Reply

          Noi am inceput diversificarea – impropriu zis – putin inainte de 5 luni… in sensul ca de atunci am inceput sa-i introduc in alimentatie, mai intai sucul de fructe, o lingurita in prima zi, si dupa adaugam in plus cate o lingurita pe zi si treptat si pulpa, cereale… astfel incat la 6 luni alimentatia sa ajunga sa aiba o masa de fructe pe zi.Si la fel, legumele…
          Adica nu poti sa introduci direct o masa de fructe la 6 luni 🙂 ci sa incepi treptat a.i. la 6 luni sa ajungi la o masa intreaga…
          Nu-mi sariti in cap ca am vrut sa scap de alaptat :)) … Am alaptat exclusiv la san si dupa ce am inceput diversificarea aveam tot atatea mese si la san ca si inainte 🙂
          Si am alaptat pana la aproape 2 ani…

          • rodica/ 08.08.2014

            normal, nici eu nu am zis ca toate brusc – si da, sunt absolut de aceeasi parere ca dupa 6 luni nu mai exista motiv de intarziere a diversificarii alimentatiei

          • Dana/ 08.08.2014

            NU, nu iti sare nimeni in cap 🙂 Si eu voi face la fel, pas cu pas, si cu Vlad. Chiar am fost sfatuita sa incep cu cate o lingurita de suc de fructe, dar nu neaparat pentru diversificare, ci pentru ca in ultimele saptamani a avut probleme cu tranzitul. Si ca sa nu mai recurgem la supozitoare (si nici sa nu ajungem la medicamente), sa incercam o varianta naturala de recapatare a tranzitului normal.

          • Irina/ 12.08.2014

            Eu am inceput diversificarea la 4 luni si jumatate, cu piure de legume, nu cu suc. In Austria, se organizeaza cursuri pe aceasta tema si asa am invatat si eu cam care sunt pasii. Manca initial cam 10 lingurite de piure de morcovi in care adaugam o lingurita de ulei de rapita, eventual…poate fi si altfel de ulei. Dupa 2 zile a mancat o portie intreaga. Medicii de aici spun ca in momentul in care am inlocuit o masa, o putem inlocui si pe a doua, asa ca eu in termen de doua saptamani am inlocuit si a doua masa, cu un grisulet, sau cu un piure de legume si carnita. Acum are 20 de luni. Are zile in care bea, pe langa ceea ce mananca, 1 litru de lapte pe zi. Si mananca efectiv orice, in afara de spanac si fasole verde, care nu-i plac de niciun fel.

  • Carla/ 08.08.2014Reply

    Inteleg perfect focalizarea pe bebe….si ma bucur nespus pt tine căci alăptează exclusiv la san…. E important si foarte bine pt Vlad…. Al meu a început sa mănânce si altceva la 8 luni trecute…. Succes

  • Zadin/ 08.08.2014Reply

    Frumoşi. Felicitări!

  • diana/ 08.08.2014Reply

    Felicitari pentru alaptarea exclusiva!Nu e necesara diversificarea pana la 6 luni. Bravo!!!

  • toscasilviu/ 08.08.2014Reply

    frumosi amandoi steti dana felicitari 🙂

  • roberta/ 08.08.2014Reply

  • Oana/ 08.08.2014Reply

    Diversificarea se incepe dupa 6 luni. Felicitari pt toata energia, frumusetea si dragostea pe care o emani. Acum arati ca o femeie implinita si stiu ca asta si simti pt ca si baietelul meu de 4 luni ma face sa ma simt la fel.

  • Alexandra P./ 08.08.2014Reply

    Superbi amandoi !!!

  • sorina/ 08.08.2014Reply

    De abia astept sa o rasfoiesc! ☆

  • Alina/ 08.08.2014Reply

    Doamne, Dana, are Vlad o privire de zici ca flirteaza cu o fata :))) Ma intreb cu cine seamana :)))

  • E.B./ 08.08.2014Reply

    O intrebare…fara legatura cu postul tau…ce cantece de leagan, autentic romanesti recomanzi??? Multumesc 🙂
    Felicitari ptr blog, sanatate si succes in tot ce faci!

    • ZClaudia/ 12.08.2014Reply

      Cutiuta muzicala … o gasesti pe you tube si o downloadezi

  • valentina/ 08.08.2014Reply

    Ideea de a incepe asa repede fix la 6 luni cu mancarea e putin deplasata…oare ce se intampla daca ii dai la 7?? Are tot timpul din lume pt a manca solid. Citeam mai sus ca trebuie sa pape fainoase, legume, fructe. Intai si intai incepem cu o categorie ori fructe ori legune, pt bebe e ceva nou si o sa il ametim si se va impotrivi si nu va manca. Aici in Spania netodologia e f diferita, nu se grabeste nimeni cu diversificarea, se ia pe rand 1 by 1 ori fruct ori leguma nu amestecate, suc de fructe din canute cu dopul acela special si nu direct din biberon. Eu cred ca esti o mamica echilibrata si cum spuneau cei de la shooting relaxata 🙂 bafta in continuare si mult calm si rabdare.

    • rodica/ 08.08.2014Reply

      si la noi tot treptat se face- parerea ca la 6 luni diversificarea ar fi “repede” iti apartine, dar eu nu o imbratisez- si sper ca cele care promovati alaptarea exclusiv la san sa nu ati dat “start” …

  • Roxy/ 08.08.2014Reply

    Ma gandesc,cum ai spus si tu ca bebe a adormit,ca nu este usor insa totul a iesit perfect.Micutul Vlad rade copios.Ma bucur foarte mult ca mereu ne spui ce se afla in spatele tuturor lucrurilor care ti se intampla.

  • Mihaela/ 09.08.2014Reply

    Dana, sunteti minunati amandoi! Si tu arati nemaipomenit la doar cateva luni de la nastere! Felicitări!
    Cât despre alaptat, ma bucur ca il alaptezi exclusiv si nici nu ai de gand sa te opresti curând!
    Eu teoretic am început diversifivarea cu fetita la 6 luni, practic abia dupa 8 luni a inceput sa manance, pana atunci doar strâmba nasucul si tzitzi era pe primul plan.
    Noi am inceput cu legume fierte, 1 by 1, apoi fructe, fainoasele mai târziu.. Insa te va lamuri mai bine pediatra, totul se adapteaza in functie de nevoile copilului.
    Fetita are acum 2 ani si 5 luni, si inca mai papa tzitzi..

    • alexandra/ 09.08.2014Reply

      Felicitari Mihaela! Sper sa inspiri si alte mamici pe viitor 🙂

      • Irina/ 12.08.2014Reply

        eu nu-i pot inchipui cum ar putea fiica-mea, care are acum 20 de luni si e o adevarata domnisoara in devenire, sa mai stea dupa tzitzi…e doar parerea mea…si apoi chestia asta cu strambatul din nas e o poveste destul de aiurea. copiii trebuie sa invete sa manance. mancatul este un obicei extrem de normal, la fel ca si statul la masa cu familia, etc. daca nu mananca si nu castiga macar un pic de independenta, se adapteaza social destul de greu…repet, e doar parerea mea!

  • silvia/ 09.08.2014Reply

  • Ramy's blog/ 09.08.2014Reply

    Super copertă. Tu arăți bestial și Vlad este un scump 😉

  • Miu Miu/ 10.08.2014Reply

    Dana, arati minunat, lasand la o parte sfaturile despre cand sa incepi diversificarea :)) Cred ca pana la urma fiecare mamica face ce crede ca e mai mica pentur bebelul ei, nu inteleg de ce simt unii nevoia atat de tare de a iti da sfaturi pe care nu le-ai cerut…

    Te pup, Dana.

    https://miu-miu.ro/

    • Mihaela/ 10.08.2014Reply

      Nu cred ca da nimeni sfaturi, mamicile isi impartasesc doar experienta.. Si nu neaparat pt Dana, care a spus deja ca va urma o schema recomandata de pediatru, dar sunt convinsa ca aici citesc multe mamici, cu experienta mai multa sau mai putina, carora le prinde bine orice informatie..
      E doar parerea mea, te rog sa nu te superi…

  • Alexandra/ 19.08.2014Reply

    Bună, Dana. Sunt o fana a ta. De curând am deschis un grup pe Facebook pentru mămici și aș vrea să te invit să le vorbești/scrii despre frumusețea interioară și exterioară. Grupul este dedicat mămicilor ca femei.

  • Alexandra/ 19.08.2014Reply

    Am fi onorate și eu ți-as fi recunoscătoare dacă ti-ai face timp să le sufli puțină încredere în frumusețea și feminitatea lor. Te pup și Îți mulțumesc anticipat.

Leave a Comment