Hamlet
Am marea placere sa va invit la teatru. Si nu la orice spectacol, ci la “Hamlet” in regia lui Marcel Top. Am avut privilegiul sa repet pentru acest spectacol alaturi de mari actori aproape un an de zile. Incepusem repetitiile de cateva luni cand am aflat ca am ramas insarcinata, asa ca am mai repetat doar pana cand am intrat in 7 luni. Atunci am simtit ca e mai bine sa iau o pauza; asta se intampla inainte de sarbatori. Mi-am luat linistita concediu, pentru ca pe dubla distributie este chiar prietena mea Laura Cosoi, care a intrat in proiect exact la momentul potrivit si care o va interpreta pe Rosencrantz, pana cand voi putea si eu sa revin pe scena.
Dar voi aveti toate motivele sa mergeti si sa vedeti acest spectacol (si poate sa-l revedeti cand voi putea juca si eu). Distrbutia spectacolului:
- Tudor Aaron Istodor………………Hamlet
- Maia Morgenstern………………..Gertrude
- Marius Bodochi…………………….Claudius
- Cristina Mihăilescu…………………….Ofelia
- Dorin Andone……………………………groparul
- Viorel Păunescu…………………………Polonius, Osric
- Mihai Stănescu………………………….Horatio
- Laura Cosoi / Dana Rogoz………………Rosencrantz
- Smaranda Caragea/Alexandra Murăruş………………..Guildenstern
- Andrei Runcanu………………………….Laertes, actorul
- Laura Cosoi/ Smaranda Caragea………..actrita
Producător: Asociaţia Artextract; Euteascult
Costume: Adina Buzatu, Razvan Ciobanu
Pantofi: Ştefan Burdea
Maestru scrima: Constantin Manta
Regia: Marcel Ţop
Elsinore, Danemarca. O noapte polară, fără de sfârşit. O lume glamorous, mondenă, o atmosferă de ipocrizie, o lume în care nu există onestitate, decenţă, intimitate.
Oamenii se împacă uşor cu crimele şi nelegiuirile celor puternici, o iau ca pe un lucru firesc. Gloria, popularitatea, faima şi banii sunt valorile lor. Cu toţii stiu că, pentru a lua puterea, Claudius şi-a omorât fratele şi a luat-o pe regina de soţie, grăbindu-se ca nu cumva Hamlet, moştenitorul legitim, să preia puterea. Dar ce pot face ei? E mai comod aşa…
Hamlet vrea să restabilească dreptatea, vrea să-şi răzbune tatăl, vrea să schimbe lumea. Cu preţul vieţii şi al iubirii. Cu paravanul nebuniei.
Regele Claudius vrea să-l omoare. Să-l îndepărteze din preajma sa căci simte pericolul demascării şi al morţii.
Şi astfel începe vânătoarea! Care pe care! Dreptatea sau ipocrizia? Adevărul sau minciuna? Frica vinovatului sau curajul idealistului? Viaţa sau moartea? Câte puţin din toate.
La fel ca azi…
“Dragul meu Horatio, rămâi în viaţă, şi spune-le oamenilor povestea mea… restul e tăcere.”
Spectacolul se joaca la Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu. Mai multe detalii despre proiect gasiti si aici. Eu voi merge cu emotii sa-mi vad colegii pe 4 feb.
Asadar, va invit la teatru!
MonicaP18/ 02.02.2014
Mi-ar fi facut mare placere sa te vad pe scena, pe 3! Insa mai am o speranta ca te voi vedea in public!
roberta/ 02.02.2014
awww …ce frumossss
https://idareyoutobefashion.blogspot.ro/
Anca/ 02.02.2014
Foarte frumos! Ar fi si mai frumos un turneu prin tara, in marile orase! Asa as apuca sa vad si eu piesa! 🙂
toscasilviu/ 02.02.2014
🙂
florina/ 02.02.2014
ce dragut! imi place si este si Laura..la cat mai multe proiecte de acest fel
https://customizerlifestyle.blogspot.ro/
Zadin/ 02.02.2014
Ar fi foarte tare să ne arăţi un fragment de piesă filmat. Pentru aceia dintre noi care nu avem cum să venim la piesă.
Felicitări pentru această experienţă, sunt convinsă că e ceva diferit faţă de televiziune.
Miruna/ 02.02.2014
Speram sa revii pe scena cat de curand vei putea, desigur fara sa-l neglijezi pe “perfectul” iar noi sa avem ocazia cat mai multi sa te vedem pe scena 🙂
Catalina/ 02.02.2014
Superb!!!
Pacat ca sunt in sesiune…
Sigur se va juca si alte dati? Vreau sa merg!
Anachen/ 02.02.2014
O piesa de teatru are o incarcatura emotionala fantastica, la fel ca un concert de opera sau pur si simplu hituri celebre cantate de orchestra simfonica. Chiar mi-ar placea sa te vad jucand!
Lenny/ 02.02.2014
Salut! Mereu m-am intrebat de cand ti-am decoperit acest blog daca nu ti-e teama ca o expunere atat de mare pe acest blog nu ti-ar putea afecta cariera de actrita. Personal, daca te-as vedea intr-o piesa de teatru sau intr-un film, nu cred ca as putea sa simt suficient de bine personajul pentru ca as avea-o mereu in minte pe Dana Rogoz de pe blog, cu tot ceea de ne-ai dezvaluit aici. Imi dau seama ca totodata acest blog iti aduce prezenta mediatica si popularitate printre fani. E un cutit cu doua taisuri pana la urma. Riscul e al tau.
Mi-ar fi placut sa vin la teatru, dar nu mai locuiesc in Romania. Te-as sfatui insa sa fii mai rezervata in afirmatiile despre viata ta personala: sot, bebe, casa, etc. Nu asta ma atrage la blogul tau. Mi se pare chiar nesanatos sa aflii si sa traiesti cunoscand detalii despre viata privata a unor persoane pe care de fapt, nu le cunosti. Toate cele bune!
Dana/ 02.02.2014
Ma gandesc de multe ori la acest aspect si pun de fiecare data lucrurile in balanta. Gandeste-te si la opusul situatiei, cand nu ai fi avut ocazia sa ma cunosti decat prin prisma unui personaj. Pentru unii as fi ramas Abramburica sau Mimi Curca pentru totdeauna. Si asa mi se pare si mai grav. Ori eu sunt mai presus de toate Dana. Am incredere ca publicul care ma urmareste aici pe blog e un public ales, care stie sa traga linia dintre realitate si fictiune. Si pana la urma e un pariu pe care l-am jucat de fiecare data eu cu mine. Am mari satisfactii cand intalnesc oameni care nu ma stiu deloc, care habar n-au cine am fost pana acum si cine sunt acum. Si daca reusesc sa-i conving pe acesti oameni care ma iau de la zero, chiar am o satisfactie reala. Dar sunt foarte putini. Toti inainte de a ma intalni, de a ma vedea undeva, macar au auzit ceva despre mine si fie tind sa ma supra-aprecieze (iar stresul meu e ca poate nu o sa fiu la nivelul asteptarilor), fie ma sub-apreciaza (si atunci e lupta – uneori cu adevarat dificila – de a-i convinge sa depaseasca prejudecatile si sa incerce sa ma cunoasca de la zero). Dar repet, acest zero nu mai exista de la Abramburica incepand. Ori macar aici pe blog, in casa mea virtuala, unde am alaturi cititori destepti si sensibili, pot sa fiu eu. Oricum, postarile despre viata personala nu sunt si nici nu vor fi majoritare, iar asta nu urmarind vreo strategie de branding, ci tot pentru ca asa sunt eu cand vine vorba de astfel de subiecte, mai rezervata. Iti multumesc ca ti-ai spus parerea si m-ai facut sa ma gandesc din nou la aceste lucruri, despre care – culmea – chiar de dimineata vorbeam la telefon cu Adela.
Alina/ 02.02.2014
Talentul unui actor nu cred ca sta in a se ascunde cat mai bine de publicul sau. Eu am cativa actori preferati de la Hollywood carora le-am urmarit o mare parte din filmele in care au jucat. Faptul pentru care spun ca sunt actori preferati este ca reusesc sa ma surprinda cu fiecare rol nou pe care il interpreteaza. Mi se pare fascinant sa o vad pe Julia Roberts interpretand ”Pretty Woman” si sa o vad apoi cat de bine se descurca cu rolul din ”Mona Lisa Smile”, la fel pe Uma Thurman în ”Kill Bill”, apoi în ”The life before her eyes”. Chiar daca initial imi fac o anumita imagine despre un anumit actor, un alt rol ma poate capta in totalitate. Eu cred ca te ajuta blogul, Dana, avand in vedere ca ziarele in Romania cauta doar scandaluri. In SUA actorii au parte de o promovare corecta, chiar daca nu intotdeauna, dar se mai scriu si lucruri adevarate. Aici, daca nu te numesti Bianca Dragusanu ai toate sansele sa ramai intr-un con de umbra sau poate se mai gaseste sa se scrie ceva atunci cand ai o aventura cu un fotbalist, cand pozezi in reviste pentru adulti, dar toate articolele din ziare sunt cu scopul de a ataca, nu de a scoate in evidenta calitatile artistice.
alina/ 02.02.2014
Mi se pare foarte interesanta explicatia ta Dana si foarte sincera. Chiar ai dreptate, e bine sa ii ajuti pe oameni sa te perceapa ca cea de acum deoarece avand in minte imaginea de la Abramburica sau Mimi se poate ca uneori contrastul sa fie prea mare cand te vedem pe scena la teatru. Citindu-te aici si urmarind viata ta, dincolo de ceea ce stiam pana acum, inteleg ca ai profunzimea necesara pentru a interpreta piese ca Hamlet. Daca as fi aflat de piesa Hamlet in care joaca acea Abramburica ( cred ca te-a urmarit serios acest personaj, in ochii multor oameni inca esti ea) poate ca nu eram in stare sa te cred cand interpretai de data asta asa un personaj. Dar stiind si afland ca in spatele acelor roluri trecute se afla de fapt o persoana sensibila, un artist chiar si prin stilul de viata ( expus aici mai mult sau mai putin ) resusesc sa vad prin tine personaje ca cel din Hamlet.
Simina/ 03.02.2014
Felicitări, Dana! Este o distribuție grozavă! Mă bucur sincer că faci parte din ea! Mi-ar plăcea din suflet să pot ajunge cândva.